Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wem/web/_domainek/allvanymuvek-hu/_www/wp-content/themes/allvanymuvek/loop.php on line 20

Referenciák

Év kiválasztása:


Hyundai Sand City reklámfilm

A PPM Filmproductions Filmgyártó Kft. részéről kaptunk megkeresést, hogy egy reklámfilm forgatásánál lenne szükség kétféle állványzatra. Az egyiknek 360 tonnának megfelelő terhelést kellene elviselnie, a másiknak pedig mesterséges homokdűnék  vázát kellene alkotnia. A kihívástól ezúttal sem riadtunk meg, mint ahogy megrendelőnk sem. Hosszú és kimerítő ötletelgetéseket követően végül mindkét elképzelés meg is valósulhatott.
bővebben »

Balázs Béla utca – Sobieski János utca

Budapesten a Balázs Béla utca és a Sobieski János utca kereszteződésénél található épület teljes felújításakor a vázszerkezet javában érintetlen maradt. Helyenként erősítették meg csak, valamint egy új legfelső emeletet kapott koronaként a ház. Ezen kívül viszont minden más újra lett építve benne, melyhez szinte mindenfajta építőipari állványzatra szüksége volt megrendelőnknek, a Mega-Logistic Zrt.-nek. Az építkezés nagy hátránya az volt, hogy parányi felvonulási területen kellett minden szakmának osztoznia.
bővebben »

BGF Kollégium

A Budapesti Gazdasági Főiskola kollégiumi épületének energetikai korszerűsítéséhez és azbesztmentesítéséhez biztosítottunk homlokzati állványzatot. Az épületen a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt fóliaborítással kellett ellátnunk az állványzatot, mely alatt fűtőberendezéseket üzemeltethetett megrendelőnk. Így gondoskodhattak a felhasznált anyagok állagának megóvásáról és a folyamatos munkavégzésről.

Szombathelyi Evangélikus Templom

A több mint 100 éves templom 1891-től 1896-ig épült. 2014-ben a Bentateam Kft. által kapott új külsőt, melynek elvégzéséhez kérték fel cégünket homlokzati állvány biztosítására. Az épület bőségesen rejtegetett számunkra meglepetéseket és megoldandó feladatokat. Felületei tagoltak, nagy kiugrásokkal tarkítottak, ezért nem tudtuk elkerülni az általunk használt Blitz homlokzati állványok és az Allround moduláris rendszerek előnyeinek keresztezését. Rácsos tartókkal, konzolokkal, egyedi megoldásokkal felvértezve szálltunk szembe az épület kihívásainak, melynek eredményeként a szorgos kezek végül felöltöztették a templomot.


bővebben »

Eiffel Palace

A Bajcsy-Zsilinszky út 78. alatti, három utcára néző homlokzattal bíró négy emeletes házat Korb Flóris és Giergl Kálmán tervei szerint építették fel 1893-ban a Légrády fivérek megbízásából, hogy az Budapest egyik legfontosabb napilapjának a Pesti Hírlapnak a kiadóhivatala és nyomdája legyen. Egykori jelentőségét díszes megjelenése fejezte ki – a Nyugati pályaudvar előtti térség hangsúlyos sarkát képezte a magas toronnyal koronázott tekintélyes méretű, s gazdagon díszített homlokzat, valamint az öntöttvas szerkezetek a belső udvarban, utóbbi terveit Gustave Eiffelnek tulajdonították.
bővebben »

Óbudai Gázgyár – Víztorony

Az Óbudai Gázgyárat 1910-ben kezdték el építeni. Első lépésként egy dunaparti védművet készítettek, majd a vasút iparvágányai és a közutak következtek. A gyár a maga idejében a legkorszerűbb technológiát alkalmazta, amely napi 250 ezer köbméter gáz termelését is lehetővé tette. 1984-től 2004-ig a területen csak adminisztratív munkát végzett a gázművek. Ezt követően került át a terület a főváros tulajdonába. A területen található kiemelkedő értékű épületeket műemléki védettséggel látták el. Néhánynak a közelmúltban sikerült új funkciót találni. Azokat felújították és a környéküket parkosították. Az egykori gyár déli részében irodaházakat és lakóparkokat hoztak létre. A meglévő tervek alapján a műemléki épületegyüttesből múzeumot, illetve kultúr- és fesztiválparkot kívánnak létrehozni. A víztorony beállványozásával mi is hozzá tudtunk járulni az épületegyüttes megmentéséhez, melyet Layher típusú állványrendszereinkkel oldottunk meg. A létesítmény megközelítőleg 50 m-es magassága, valamint rendkívül bonyolult alakja más rendszer használatát valószínüleg nem is tette volna lehetőve.

Millenáris Park – ideiglenes lépcső

A Millenáris Park-ban rendezvényekhez biztosítottunk ideiglenes lépcsőfeljárót a látogatók számára, amíg a vasbeton lépcsőt teljesen meg nem építették. A látogatók hölgy tagjainak tűsarkú cipői miatt sík, egybefüggő járófelületű elemeket építettünk be. A Layher lépcsőfeljárója kiválló választás volt. Kényelem és használhatóság szempontjából vetekedett a végleges lépcsőfeljáróval.

il Bacio di Stile – födém alátámasztás

Az il Bacio di Stile építése alatt a Paulay Ede utcában kialakított felvonulási terület alátámasztását is meg kellett oldanunk. Az eredetileg födémzsaluzattal megoldott alátámasztást ki kellett váltani, mivel annak faanyagai gombásodni, rothadni kezdtek a magas pára és beszivárgó csapadékvíz miatt. Itt is a Layher térállvány rendszerét alkalmaztuk alátámasztó szerkezetként. Ez a megoldás időálló és nagy terhelhetőségű.

il Bacio di Stile – mozgólépcső alátámasztása

Az il Bacio di Stile mozgólépcsőinek elhelyezéséhez szükség volt a kivitelezőknek egy sík munkaszintre, mely akkora terhelhetőséggel rendelkezett, hogy a mozgólépcsők teljes súlyát el tudja viselni mindössze két ponton. Mivel a lépcsőket görgőkön mozgatták ba az emelési pozícióba, az állványzatnak minden egyes szakaszán el kellett viselnie a 3,5 tonna pontszerű terhelést. A munkaszintnek teljesen síknak és biztonságosnak kellett lennie.

il Bacio di Stile

Az Andrássy úton épült pazar, és minden részletében tökéletességig kidolgozott mestermunka elkészítéséhez is hozzájárultunk állványainkkal. A külső felületekhez megközelítőleg 5.000 négyzetméter molinóval ellátott homlokzati állványt biztosítottunk, a belső udvarban pedig 4.000 légköbméter térállványt. Gurulóállványokkal, függesztett állványokkal is sokszor kellett segítenünk az egyes szakmák munkáját. Mozgólépcsők elhelyezéséhez pontonként 3,5 tonna terhelhetőségű alátámasztó állványzatot, valamint egybefüggő munkaszintet is kialakítottunk. A hideg ellen szálerősítéses fóliával téliesítettük a homlokzati felületeket, hogy a téli időszakban is haladjon a kivitelezés.