Védőtetők

Gyermekgyógyászati Klinika

Gyermekgyógyászati Klinika – Bókay utcai homlokzat és főbejárat állványzata, járdaáthidalóról indítva

Somogyi Béla járdaáthidaló

Somogyi Bála utca 17. járdaáthidaló

Az építkezés közelében lévő járdák (gyalogosok) védelmét szolgálja. Mindezt az állványzat megfelelő állékonyságának megőrzésével és az állványzat elsődleges céljának megtartásával: Biztonságos és használatra alkalmas munkaszintek biztosítása a szakipar számára!

Belvárosi épületek homlokzatainak felújításához szükséges állványzatok biztosításánál jelentkező probléma, hogy a szerkezet a járdából akkora területet határol el, hogy mellette biztonságosan elközlekedni nem lehet. Továbbá az esetlegesen lehulló kisebb-nagyobb törmelékek – olykor szerszámok is – komoly veszélyt jelenthetnek a mit sem sejtő járókelők számára.

Egy járdaáthidaló, vagy más néven gyalogos közlekedést biztosító védőtető ideális megoldást jelenthet a problémára. Az állványzat indulószintje egyfajta alagútként vezeti át a gyalogosokat az építkezés szakaszán, megfelelő védelmet biztosítva a törmelékek és leeső-lehulló tárgyak ellen. Bizonyos esetekben nincs lehetőség a gyalogosok elterelésére, vagy az építkezés közvetlen környezetét nem kívánják ilyen kellemetlenségeknek kitenni.

Az általunk biztosított járdaáthidalókhoz a Layher Allround rendszerét használjuk. Ennek köszönhetően nem csak 1,5 m szélességben tudunk közlekedési lehetőséget kialakítani a gyalogosok számára.